Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Zo ziet u dit bijvoorbeeld op de inlogpagina van uw bank. Voor een SSL verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk. Een gebruiker kan aan de hand van een SSL Certificaat zien wie de eigenaar van de website is en wie het certificaat heeft afgegeven.

SSL is een wettelijke eis:

In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dat op grond van de wet is  het verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen ( SSL Certificaat). Het gebeurt echter nog veel te vaak dat deze informatie zonder enige vorm van veiligheid over het internet wordt verstuurd. De gevolgen voor de slachtoffers van internetfraude kunnen groot zijn. Criminelen achterhalen via betrouwbaar lijkende websites creditcardinformatie en/of andere persoonlijke gegevens en gaan op naam van de gestolen identiteit vervolgens financiële verplichtingen aan. De Nederlandse overheid erkent dit probleem.

Persoonsinformatie kan op verschillende manieren worden verzonden. Bijvoorbeeld in het geval van online aankoop en financiële transacties, maar ook als het gaat om een simpel contactformulier. In alle gevallen verplicht de Wbp tot het beveiligen van de gegevens. Met de aanschaf van een SSL Certificaat zorgt u ervoor dat deze gegevens niet in handen van kwaadwillenden kunnen komen.

Soorten SSL Certificaten: 

Er zijn verschillende validatiemethoden voor de SSL certificaten, namelijk: domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV), extended gevalideerd (EV met een groene adresbalk) en wildcard certificaten. Bovendien zijn er meerdere types certificaten.

Merken SSL Certificaten:

Wij kunnen alle bekende merken real-time aanvragen via onze website en de prijzen zijn een stuk gunstiger dan wanneer u dit direct bij de Certificaat Autoriteiten zou doen. Enkele veel gebruikte merken zijn:

 Thawte
 GeoTrust
 GlobalSign
 Symantec